Zwarte thee Earl Grey Blue 100 gr.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 13,09
Zwarte thee die vernoemd is naar de Britse premier Charles Grey. Hij zou volgens de legende het recept in handen kreeg van de Chinezen voor de goede daden die hij verricht had. Zwarte thee met toevoeging van Bergamot en korenbloemen. Smaakprofiel: zoet, fris, zacht, vol, notentonen, citrus en sinaasappel.

Zwarte thee Earl Grey Mr Tacq

Meer afbeeldingen

  • Zwarte thee Earl Grey Mr Tacq smaak
  • Zwarte thee Earl Grey Mr Tacq nasmaak
  • Zwarte thee Earl Grey Mr Tacq locatie

Details

Omschrijving:  Earl Grey thee is een van de meest bekende theesoorten vernoemd naar de Britse premier Charles Grey uit de 18 eeuw. Daar hij volgens een van de verhalen een goede daad had verricht kreeg hij als dank het recept voor deze thee in handen. De thee is perfect gearomatiseerd met Bergamot. Een peervormige citrusvrucht afkomstig uit Zuid-Italië die een verfijnde citrussmaak aan de thee meegeeft. Deze Chinese zwarte thee heeft een verfrissende, fluweelzachte, elegante doch lichte citrussmaak en laat zich goed smaken bij romig gebak.
   
Kleur in de kop: kastanjebruin
Geur in de kop: zest, sinaasappel, notentonen, zoet, fris en kastanje
 
 
Smaak: zoet, fris, zacht, vol, notentonen, citrus en sinaasappel
 
Zetinstructie:
Dosering: 1,5 gram per kop (240 ml), 3 gram per pot (480ml)
Trektijd: 3-5 minuten
Watertemperatuur: 100 °C
   
Zetmethode: verwarm je theeglas en theepot voor, verwijder het water wat gebruikt is om voor te verwarmen, schep de thee in je theezeef, plaats de theezeef in je glas of theepot, giet het water over je thee, laat de thee trekken volgens geadviseerde trektijd of naar eigen smaak, verwijder de theezeef met thee uit je glas of theepot.
 
 
Opmerking: gebruik water met droogrest lager dan 25 zoals mineraalwater of onthard water uit een waterkan voor een geurig en smaakvol resultaat.

 

Geografische lokatie

Extra informatie

Gewicht 100
Land van Herkomst Frankrijk