Zuid Afrika Kruiden thee Rooibos Clanwilliam 100 gr.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 8,10
Pure Rooibos thee uit het Cedergebergte van Zuid Afrika nabij Clanwilliam. Door de grote hoeveelheid bladeren geeft deze infusie een mooie donker rode kleur en een intense smaak in de kop. Smaakprofiel: Cognac, tonen van vanille en licht kruidig.

Kruiden thee Rooibos Mr Tacq

Meer afbeeldingen

  • Kruiden thee Rooibos Mr Tacq smaak
  • Kruiden thee Rooibos Mr Tacq nasmaak
  • Kruiden thee Rooibos Mr Tacq  locatie

Details

Omschrijving: Kruidenthee van de Rooibos plant. Ook wel Rode thee genoemd. Afkomstig uit Zuid-Afrika van de hellingen van het Ceder gebergte nabij Clanwilliam. De plant wordt sinds 1930 uitsluitend in dit gebied op grote schaal geteeld voor theeproductie. De geplukte bladeren van de plant worden gestampt en vervolgens laat men ze oxideren in de zon. Hierdoor krijgt de Rooibos zijn mooie, bruine kleur. Een harmonieuze, doch zeer toegankelijke thee met frisse tonen en een intense vanille achtige smaak. Des te meer bladeren er in verwerkt worden geeft een mooie bruine kleur in de kop en intense smaak. De thee bevat geen cafeïne.
   
Kleur in de kop: roodbruin
Geur in de kop: houtachtig, cognac, honing en zoet
   
Smaak: houtachtig, cognac, licht fris en zoet met tonen van vanille
   
Zetinstructie:
Dosering: 1,5 gram per kop (240 ml), 3 gram per pot (480ml)
Trektijd: 3-5 minuten
Watertemperatuur: 100 °C
   
Zetmethode: verwarm je theeglas en theepot voor, verwijder het water wat gebruikt is om voor te verwarmen, schep de thee in je theezeef, plaats de theezeef in je glas of theepot, giet het water over je thee, laat de thee trekken volgens geadviseerde trektijd of naar eigen smaak, verwijder de theezeef met thee uit je glas of theepot.
 
 
Opmerking: gebruik water met droogrest lager dan 25 zoals mineraalwater of onthard water uit een waterkan voor een geurig en smaakvol resultaat.

 

Geografische lokatie

Extra informatie

Gewicht 100
Land van Herkomst Zuid Afrika