Kruiden thee Verveine 100 gr.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 12,11
Verveine thee of Lippia Citiodora, is afkomstig van een struik die oorspronkelijk uit Chili en Argentinië komt. De kruideninfusie geeft een zeer zachte en lichte smaak. Smaakprofiel: muntachtig, licht citrus, bloemig, licht zoet en fruitig met een schep randje.

Kruiden thee Kamille Mr Tacq

Meer afbeeldingen

  • Kruiden thee Verveine Mr Tacq smaak
  • Kruiden thee Verveine Mr Tacq nasmaak
  • Kruiden thee Verveine Mr Tacq locatie

Details

Omschrijving:  Verveine thee, of in het Latijn Lippia Citiodora genoemd, is oorspronkelijk afkomstig uit Chili en Argentinië, maar nu wordt  gecultiveerd rond de Middellandse Zee, in China en in Kenia. De gezette thee is een zachte kruideninfusie met een frisse, lichte citroensmaak en wordt van de gedroogde bladeren van de citroenverbena getrokken. Het bevordert de spijsvertering en heeft tevens een kalmerende werking.
   
Kleur in de kop: goudgeel
Geur in de kop: muntachtig en fris
 
 
Smaak: muntachtig, licht citrus, bloemig, licht zoet, fruitig met een schep randje
 
Zetinstructie:
Dosering: 1,5 gram per kop (240 ml), 3 gram per pot (480ml)
Trektijd: 3-5 minuten
Watertemperatuur: 100 °C
 
 
Zetmethode: verwarm je theeglas en theepot voor, verwijder het water wat gebruikt is om voor te verwarmen, schep de thee in je theezeef, plaats de theezeef in je glas of theepot, giet het water over je thee, laat de thee trekken volgens geadviseerde trektijd of naar eigen smaak, verwijder de theezeef met thee uit je glas of theepot.
 
 
Opmerking: gebruik water met droogrest lager dan 25 zoals mineraalwater of onthard water uit een waterkan voor een geurig en smaakvol resultaat.

 

Geografische lokatie

Extra informatie

Gewicht 100
Land van Herkomst Frankrijk