Japan Groene thee Kukicha Kagoshima 100 gr.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 18,86
Ook wel “Takjes” thee genaamd. Groene thee gemaakt van de steeltjes van het theeblad afkomstig uit Kagoshima, Japan. Smaakprofiel: Ziltig, fris en grassig.

Groene thee Kukicha Mr Tacq

Meer afbeeldingen

  • Groene thee Kukicha Mr Tacq smaak
  • Groene thee Kukicha Mr Tacq nasmaak
  • Groene thee Kukicha Mr Tacq locatie

Details

Omschrijving: Japanse ‘twijgjesthee’, gemaakt van de steeltjes van theebladeren. Volgens ingewijden geeft deze groene thee een verkwikkend effect, net zoals koffie. In Japan is men ervan overtuigd dat deze thee de meeste mineralen bevat. Hij is afkomstig van het Kuysu eiland, een zeer vruchtbaar vulkanisch gebied rondom Kagoshima. Verfijnde groene thee die bloemig, licht ziltig en subtiel van smaak is met vanille tonen.
 
Kleur in de kop: troebel groen
Geur in de kop: fris, grasachtig, ziltig
   
Smaak: fris, grasachtig, ziltig en spinazie
 
Zetinstructie:
Dosering: 1 gram per kop (240 ml), 2 gram per pot (480ml)
Trektijd: 1 minuut
Watertemperatuur: 80 °C
 
 
Zetmethode: kook onthard water tot 80C, verwarm je theeglas en theepot voor, verwijder het water wat gebruikt is om voor te verwarmen, schep de thee in je theezeef, plaats de theezeef in je glas of theepot, giet het water over je thee, laat de thee trekken volgens geadviseerde trektijd of naar eigen smaak, verwijder de theezeef met thee uit je glas of theepot.
 
 
Opmerking: gebruik water met droogrest lager dan 25 zoals mineraalwater of onthard water uit een waterkan voor een geurig en smaakvol resultaat.

 

Geografische lokatie

Extra informatie

Gewicht 100
Land van Herkomst Japan