Vietnam Oolong thee Four seasons 100 gr.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 11,74
Een licht gefermenteerde thee uit Vietnam. Smaakprofiel: bloemig aroma met hint van orchidee, fris, vol, zeewier, licht ziltig.

Oolong thee Vietnam Four seasons Mr Tacq

Meer afbeeldingen

  • Oolong thee Vietnam Four seasons Mr Tacq smaak
  • Oolong thee Vietnam Four seasons Mr Tacq nasmaak
  • Oolong thee Vietnam Four seasons Mr Tacq locatie

Details

Omschrijving: Deze Oolong thee komt uit Vietnam en is een half gefermenteerde, lichte, zoet smakende thee. De thee wordt meerdere keren per jaar geoogst en heeft in ieder seizoen een eigen smaak. De blaadjes van de thee zijn opgerold tot kleine balletjes en vervolgens gedroogd. De thee heeft  dezelfde heilzame werking als groene thee en heeft een bloemig aroma met een toon van orchidee. Ze is zacht, vol en rond. De Oolong thee is zeer geliefd en staat in top 10 van de meest beroemde thee van China.
   
Kleur in de kop: lichtgeel
Geur in de kop: fris en zacht
   
Smaak: licht zout, grassig, zeewier, fris en vol
 
Zetinstructie:
Dosering: 1,5 gram per kop (240 ml), 3 gram per pot (480ml)
Trektijd: 3-5 minuten
Watertemperatuur: 90 °C
 
 
Zetmethode: kook onthard water tot 90C, verwarm je theeglas en theepot voor, verwijder het water wat gebruikt is om voor te verwarmen, schep de thee in je theezeef, plaats de theezeef in je glas of theepot, giet het water over je thee, laat de thee trekken volgens geadviseerde trektijd of naar eigen smaak, verwijder de theezeef met thee uit je glas of theepot.
 
 
Opmerking: gebruik water met droogrest lager dan 25 zoals mineraalwater of onthard water uit een waterkan voor een geurig en smaakvol resultaat.

 

Geografische lokatie

Extra informatie

Gewicht 100
Land van Herkomst China