Kruiden thee Pepermunt 100 gr.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 8,84
Pepermunt thee, of Mentha Piperita, is een infusie van een kruid met mintgroene bladeren en kleine violette bloemen tijdens zijn bloei. Smaakprofiel: zeer fris, zacht, zoet, mint, tintelend en vol.

Kruiden thee Pepermunt Mr Tacq

Meer afbeeldingen

  • Kruiden thee Pepermunt Mr Tacq smaak
  • Kruiden thee Pepermunt Mr Tacq nasmaak
  • Kruiden thee Pepermunt Mr Tacq locatie

Details

Omschrijving:  Pepermunt, in het Latijn Mentha Piperita genaamd, is een kruid met mintgroene bladeren. Als de plant in bloei staat geeft zij kleine violette bloemen. De Mentha Piperita is een kruising tussen groene munt en watermunt. Het is een tongstrelende, frisse, zachte en volle ronde thee. Heerlijk dorstlessend en een geweldig ingrediënt om ijsthee van te maken.
   
Kleur in de kop: goudgeel
Geur in de kop: mint, scherp, zoethout, lichtzoet en pepermunt
 
 
Smaak: Zacht, zoet, mint, tintelend, vol en pepermunt
 
Zetinstructie:
Dosering: 1,5 gram per kop (240 ml), 3 gram per pot (480ml)
Trektijd: 3-5 minuten
Watertemperatuur: 100 °C
 
Zetmethode: verwarm je theeglas en theepot voor, verwijder het water wat gebruikt is om voor te verwarmen, schep de thee in je theezeef, plaats de theezeef in je glas of theepot, giet het water over je thee, laat de thee trekken volgens geadviseerde trektijd of naar eigen smaak, verwijder de theezeef met thee uit je glas of theepot.
 
 
Opmerking: gebruik water met droogrest lager dan 25 zoals mineraalwater of onthard water uit een waterkan voor een geurig en smaakvol resultaat.

 

Geografische lokatie

Extra informatie

Gewicht 100
Land van Herkomst Duitsland