Kruiden thee Lindebloesem 100 gr.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 13,18
Kruiden thee van de Tilia Cordata of Tilia Platyphyllos. De linde werd als heilige boom gezien door de Kelten en Germanen. Hedendaags kennen we hem vooral om zijn ontspannende werken als we van de bloesem thee infuseren. Smaakprofiel: muntachtig met tonen van zoethout, vol, zacht, honing

Kruiden thee Lindebloesem Mr Tacq

Meer afbeeldingen

  • Kruiden thee Lindebloesem Mr Tacq smaak
  • Kruiden thee Lindebloesem Mr Tacq nasmaak
  • Kruiden thee Lindebloesem Mr Tacq locatie

Details

Omschrijving: Kruiden thee gemaakt van de bloesem van de zomer of winter Linde. Ook wel Tilia cordata of tilia platyphyllos genaamd.De lindeboom werd bij de Kelten en de Germanen gezien als heilige boom. De godin Freya zou er zich in vestigen. De geest van de linde gold als beschermer voor huizen, bronnen en kerken. Ook later werd de lindeboom als 'goede boom' beschouwd. Huwelijken werden gesloten onder de linde; de duimen van de geliefden werden dan in de bast gedrukt Als medio juli het overgrote deel van de
bloesem net geopend is worden de bloemen geplukt en gedroogd. De infusie van de lindebloesem heeft een ontspannende werking en je slaapt er lekker van. Een heerlijk frisse thee met tonen van honing en zoet hout.
   
Kleur in de kop: lichtgeel
Geur in de kop: fris, muntachtig en tonen van zoethout en honig
   
Smaak: muntachtig en tonen van zoethout, vol, zacht, honing
   
Zetinstructie:
Dosering: 1,5 gram per kop (240 ml), 3 gram per pot (480ml)
Trektijd: 3-5 minuten
Watertemperatuur: 100 °C
   
Zetmethode: verwarm je theeglas en theepot voor, verwijder het water wat gebruikt is om voor te verwarmen, schep de thee in je theezeef, plaats de theezeef in je glas of theepot, giet het water over je thee, laat de thee trekken volgens geadviseerde trektijd of naar eigen smaak, verwijder de theezeef met thee uit je glas of theepot.
 
 
Opmerking: gebruik water met droogrest lager dan 25 zoals mineraalwater of onthard water uit een waterkan voor een geurig en smaakvol resultaat.

 

Geografische lokatie

Extra informatie

Gewicht 100
Land van Herkomst Nee