Japan Groene thee Sencha Miyazaki 100 gr.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 20,29
Meest gedronken en geliefde groene thee uit Kagoshima. Een zeer vruchtbaar theegebied uit zuid west Japan. Smaakprofiel: Mineraalachtig, fris, spinazie en zoet.

Groene thee sencha Mr Tacq

Meer afbeeldingen

  • Groene thee sencha Mr Tacq smaak
  • Groene thee sencha Mr Tacq nasmaak
  • Groene thee sencha Mr Tacq locatie

Details

Omschrijving: De meest gedronken en geliefde thee van Japan. De felgroene bladeren van deze groene thee zijn kenmerkend voor deze sencha. Hij wordt geplukt in Kagoshima op het Kyushu eiland, in het zuidwesten van Japan. Het gebied is zeer vruchtbaar door de vulkanische grond. Alleen de eerste (en beste) pluk wordt verwerkt. De juiste dosering en keuze van het water en de temperatuur zorgen voor een harmonieuze, zachte en frisse groene thee.
   
Kleur in de kop: geel, groen
Geur in de kop: zoet, fris en wijnachtig
   
Smaak: zacht, zoet, spinazie en caramel
   
Zetinstructie:
Dosering: 1,5 gram per kop (240 ml), 3 gram per pot (480ml)
Trektijd: 3-5 minuten
Watertemperatuur: 80 °C


Zetmethode: kook onthard water tot 80C, verwarm je theeglas en theepot voor, verwijder het water wat gebruikt is om voor te verwarmen, schep de thee in je theezeef, plaats de theezeef in je glas of theepot, giet het water over je thee, laat de thee trekken volgens geadviseerde trektijd of naar eigen smaak, verwijder de theezeef met thee uit je glas of theepot.
 
 
Opmerking: gebruik water met droogrest lager dan 25 zoals mineraalwater of onthard water uit een waterkan voor een geurig en smaakvol resultaat.

 

Geografische lokatie

Extra informatie

Gewicht 100
Land van Herkomst Japan