India Zwarte thee Darjeeling Seeyok 100 gr.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 15,83
Top Darjeeling thee uit India’s meest bekende regio. De thee van de Seeyok plantage brengt top Darjeelings voort die geroemd worden onder de liefhebbers. Smaakprofiel: zacht, fris, tintelend, honing, sinaasappel, mineraal en noten.

Zwarte thee Darjeeling Seeyok Mr Tacq

Meer afbeeldingen

  • Zwarte thee Darjeeling Mr Tacq smaak
  • Zwarte thee Darjeeling Mr Tacq nasmaak
  • Zwarte thee Darjeeling Mr Tacq locatie

Details

Omschrijving: Een van de Grand cru’s van Seeyok estate. Zij produceert jaarlijks de toppers onder de Darjeeling thee. De plantage bevindt zicht 20 km ten zuidwesten van de Darjeeling stad, nabij de grens met Nepal en Bhutan op de bergruggen van de Himalaya. De aanduiding SFTGFOP1 staat voor Speciali Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe, wat topkwaliteit betekent. De heldere en mooie reebruine kleur in de kop samen met de zeer verfijnde, bloemachtige, bijna  nootachtige smaak en aroma maken deze thee tot een klein wonder.
 
Kleur in de kop: goudbruin en hazelnoot
Geur in de kop: sinaasappel, honing en vanille
 
 
Smaak: zacht, fris, tintelend, honing, sinaasappel, mineraal, noten
 
Zetinstructie:
Dosering: 1,5 gram per kop (240 ml), 3 gram per pot (480ml)
Trektijd: 3-5 minuten
Watertemperatuur: 100 °C
   
Zetmethode: verwarm je theeglas en theepot voor, verwijder het water wat gebruikt is om voor te verwarmen, schep de thee in je theezeef, plaats de theezeef in je glas of theepot, giet het water over je thee, laat de thee trekken volgens geadviseerde trektijd of naar eigen smaak, verwijder de theezeef met thee uit je glas of theepot.
 
 
Opmerking: gebruik water met droogrest lager dan 25 zoals mineraalwater of onthard water uit een waterkan voor een geurig en smaakvol resultaat.

 

Geografische lokatie

Extra informatie

Gewicht 100
Land van Herkomst India