China zwarte thee Lapsang Souchong 100 gr.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 9,13
Zwarte thee die een specialiteit is in de Fujian provincie, China. Toen men te weinig tijd had om de thee te drogen en besloot dit boven open vuur te doen beïnvloedde dit het einproduct zodanig dat en nieuwe soort was geboren. Smaakprofiel: licht rokerig, medicinaal, mineraal en astringent.

Zwarte thee Lapsang Souchong Mr. Tacq

Meer afbeeldingen

  • Zwarte thee Lapsang Souchong Mr. Tacq smaak
  • Zwarte thee Lapsang Souchong Mr. Tacq nasmaak
  • Zwarte thee Lapsang Souchong Mr. Tacq locatie

Details

Omschrijving:  Specialiteit uit de streek Fujian, China. De thee werd bij toeval ontdekt in een theefabriek waar men slechts korte tijd had om de zwarte thee te drogen. Men besloot dit boven open vuur van dennenhout te doen. De rokerige smaak werd als sensatie ervaren, een nieuwe smaak was geboren: de Lapsang Souchong thee. De mix wordt secuur samengesteld, waardoor deze thee en ronde, rokerige smaak heeft met een harmonieus aroma dat de thee uitstekend geschikt maakt als ‘after dinner’ thee. Het water kleurt mooi kastanjebruin in de kop.
   
Kleur in de kop: kastanje- en donkerbruin
Geur in de kop: licht gerookt, zilt, cognac en caramel
 
 
Smaak:  licht rokerig, medicinaal, mineraal en astringent
 
Zetinstructie:
Dosering: 1,5 gram per kop (240 ml), 3 gram per pot (480ml)
Trektijd: 3-5 minuten
Watertemperatuur: 100 °C
 
 
Zetmethode: verwarm je theeglas en theepot voor, verwijder het water wat gebruikt is om voor te verwarmen, schep de thee in je theezeef, plaats de theezeef in je glas of theepot, giet het water over je thee, laat de thee trekken volgens geadviseerde trektijd of naar eigen smaak, verwijder de theezeef met thee uit je glas of theepot.
 
 
Opmerking: gebruik water met droogrest lager dan 25 zoals mineraalwater of onthard water uit een waterkan voor een geurig en smaakvol resultaat.

 

Geografische lokatie

Extra informatie

Gewicht 100
Land van Herkomst China