China groene thee Mao Feng Wu Lu Hangzhou 100 gr.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 10,37
‘Mao Feng’ betekent ‘even groot’. De theebladeren en knop zijn van gelijke grootte hetgeen een zeer gelijkmatige smaak afgeeft. Smaakprofiel: zachte verfrissende thee met enigszins zoete tonen en spinazie accenten.

Groene thee Mao Feng Mr Tacq

Meer afbeeldingen

  • Groene thee Mao Feng Mr Tacq smaak
  • Groene thee Mao Feng Mr Tacq nasmaak
  • Groene thee Mao Feng Mr Tacq locatie

Details

Omschrijving: Groene thee uit de Zhejiang provincie die groeit nabij de stad Hangzhou. ‘Mao Feng’ in de naam van de thee geeft aan dat het een pluk betreft van 2 theebladeren en een knop van dezelfde lengte. Het wordt gezien als de meest perfecte benadering zoals een theeblad dient te zijn. Hoe gelijkmatiger de bladeren zijn des te gelijkmatiger zij ook smaak afgeven. "Wulu" betekent wolken of koele bries in het Chinees. Daarom wordt het ook wel: “Thee van de wolken” genoemd. De wind en de ligging op de bergen geven deze Mao Feng thee zijn zachte en verfrissende smaak, volle ronde body en lage bitterheid mee.
   
Kleur in de kop: lichtgroen
Geur in de kop: fris, zacht en zoet, paksoi
   
Smaak: zacht, fris, honingachtige tonen, volle body, spinazie
   
Zetinstructie:
Dosering: 1,5 gram per kop (240 ml), 3 gram per pot (480ml)
Trektijd: 3-5 minuten
Watertemperatuur: 100 °C
   
Zetmethode: verwarm je theeglas en theepot voor, verwijder het water wat gebruikt is om voor te verwarmen, schep de thee in je theezeef, plaats de theezeef in je glas of theepot, giet het water over je thee, laat de thee trekken volgens geadviseerde trektijd of naar eigen smaak, verwijder de theezeef met thee uit je glas of theepot.
 
 
Opmerking: gebruik water met droogrest lager dan 25 zoals mineraalwater of onthard water uit een waterkan voor een geurig en smaakvol resultaat.

 

Geografische lokatie

Extra informatie

Gewicht 100
Land van Herkomst Nee