Masterclasses koffie thee Mr Tacq

KOFFIE CUPPEN / KOFFIE PROEVEN

In deze koffieproeverij word je ingewijd in de wereld van koffie en bouw je samen met Mr. Tacq een professionele koffieproeverij op. De koffies worden geselecteerd, gewogen, gemalen en overgoten met water. Vervolgens gaan we het gezet product slurpen en smaken omschrijven en waarderen. Nadat we alle koffie ‘gekraakt’ hebben gaat eenieder zijn eigen melange samenstellen volgens het wet blending principe. Duur 1,5 - 2 uur. Maximaal 15 personen. Prijs op aanvraag. Incl. certificaat.

BARISTA

Mr. Tacq vertelt over de fijne kneepjes van het barista vak en laat de geheimen zien hoe je goede koffie moet bereiden met een espresso machine. Na enige theoretische uitleg gaan we in de praktijk aan de slag op een professionele espressomachine. Koffie malen,koffie doseren, aanstampen, cappuccino maken. Alles komt aan bod. Met deze workshop krijg je de tools in handen om zelf een koffie te beoordelen en thuis als barista een koffie te maken. Duur 2 - 2,5 uur. Maximaal 12 personen. Prijs op aanvraag. Incl. certificaat.

KOFFIEZETTEN, DE METHODES

Er zijn talloze manieren om koffie te bereiden. Iedere methode heeft zijn eigen handelwijze en geeft een totaal ander eindresultaat. Mr Tacq laat je de verschillen ervaren in smaak en bereiding. Na een korte uitleg gaat iedereen zelf aan de slag. De zetmethoden die aan bod komen zijn o.a. snelfilter, cafetière, Aeropress en Eva Solo.Je leert over doseringen, maalgraden, water temperaturen en krijgt allerlei handigetips om zelf verder te kunnen.Duur 1,5 – 2 uur. Maximaal 15 personen. Prijs op aanvraag. Incl. certificaat.

THEE PROEVEN & THEECOCKTAIL MAKEN

Na een inleiding in de wereld van thee bouw je samen met Mr. Tacq een professionele theeproeverij op. De thee wordt geselecteerd, gewogen en overgoten met het juiste water van de juiste temperatuur. Vervolgens gaan we het gezet product slurpen en smaken omschrijven en waarderen. Na de proeverij maken we een theecocktail en sluiten we af met een toast. Duur 1,5 - 2 uur. Maximaal 15 personen. Prijs op aanvraag. Incl. certificaat.