Koffie & Thee

Koffie direct trade Mr Tacq

Belangrijk voor de aankoop van onze koffie en thee is het directe contact met de producenten in het land van herkomst. Hierdoor weten wij alles met betrekking tot de historie, herkomst, terroir, diverse variëteiten, verwerking, boon / blad grootte en smaken. Door onze hoge kwaliteitseisen selecteren we uitsluitend eerste klas regio’s met koffie en thee die qua smaak, aroma en mondgevoel boven alle andere uitspringen in de kop.

Na een uitvoerige screening, diverse proefbrandingen en dito proeverijen (ook wel cupping genaamd) van iedere partij maken we onze keuze. Onze filosofie is zo min mogelijk soorten met elkaar te Mengen voor een puur resultaat. Met het eindproduct in gedachten bepalen we ons brandprofiel. Door op het juiste moment onze koffiebonen uit de brander te halen realiseren wij een maximaal resultaat dat zich vertaald in een  perfecte balans van aroma, zoetheid, rinsheid, body, bitterheid en mooie nasmaak. Iedere dag weer opnieuw.

Naast onze vaste koffie en thee soorten kopen we regelmatig speciale lots in die geweldig zijn maar slechts in kleine hoeveelheden beschikbaar. We delen ze graag met je en geven tips hoe je de beste thee, espresso, cafe crema, cappuccino, koffie verkeerdlatte macchiato etc. met diverse zetmethoden kunt bereiden. 

Meer weten of op de hoogte blijven van onze koffie? Laat hier je gegevens achter.

Webshop